Broccoli met paddenstoelenketchup en nori

8 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Boek
Flavour, Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage
Bereidingstijd
30-45 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Keuken
Benodigdheden

Het was wel wat werk, maar de smaak maakte alles goed. Recept klopte als een bus. Veel bijzondere ingrediënten (nori-vlokken, aleppochilivlokken o.a. te verkrijgen via speciale webwinkels alhoewel ik de laatste ook sinds deze week mijn Appie zag), maar er staan ook suggesties bij voor alternatieven die bij de supermarkt te verkrijgen zijn. Het strooisel erover maakt het echt af en door daar wat minder of geen chilivlokken in te doen kun je de pittigheid aanpassen of volledig weglaten. En ja… bimi is echt anders dan broccoli. Mooie combinatie van zoet, zuur, zout en bitter. Aardappeltjes uit de oven erbij gedaan waardoor het een compleet gerecht werd.

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Broccoli met paddenstoelenketchup en nori
? Flavour, Ottolenghi

Link: https://www.theguardian.com/food/2019/may/04/yotam-ottolenghi-broccoli-recipes-fried-pickled-rocket-pasta-mushroom-ketchup
⏰30-45 min
Kenmerk: Arabisch, vegan, glutenvrij (let op:sojasaus)
Menugang: Bijgerecht (hoofdgerecht met de aardappels)
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt (en speciaalzaak)
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: oven, keukenmachine of staafmixer