Pijnboompitten semifreddo

8 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Boek
Echt Italiaans koken, Stap-voor-stap naar ieders favoriete Italiaanse recepten, Aldo Zilli
Bereidingstijd
30-45 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Keuken
Benodigdheden

De smaak was al de eerste keer goed, maar de perfecte praline maken was aanzienlijk lastiger dan gedacht. Tips: gebruik maar 100 gr pijnboompiten, houd de hoeveelheid suiker hetzelfde en roer de pijnboompitten niet door de karamel, maar giet het erover heen (zie foto 3). Gebruik een plaatje dat niet kan smelten want de karamel is waanzinnig heet. Oh ja… gemiddeld vuur en niet roeren in de karamel! Als je het ijs te lang in de vriezer zet is het semifreddo effect weg. Al doende leert men. Het resultaat van de foto was na de 6e keer proberen ? Na al deze stress heb je wel het lekkerste ijs gemaakt dat je sinds lange tijd gehad hebt en je scoort er onwijs mee bij je vrienden!

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
Pijnboompitten semifreddo
? Echt Italiaans koken, De grote chefs, Aldo Zilli

⏰ 30-45min en min. 3-4 uur in de vriezer
Kenmerk: Chefkok, Italiaans, ijs zonder ijsmachine
Menugang: dessert
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Keukengereedschap: vriezer, keukenmachine