Ondanks dat ik zelf niet van zoete toetjes houd vind ik het toch leuk om ze te maken en dan vooral ijs. Dit recept is ook zo’n succesrecept gebleken. Het is ideaal voor een grote groep (ca. 10 pers) en ziet er onwijs leuk uit. De frambozen (en in het originele recept ook nog pistachenootjes) ter garnering maken van deze semifreddo een plaatje, maar voor de smaak en het mondgevoel geef ik er liever frambozensaus bij. Gewoon 100 gr diepvries frambozen met 1/2 el water en 10 gr suiker verwarmen tot de frambozen zacht zijn en de suiker is opgelost. Kan zowel warm als koud erbij geserveerd worden. Let op: op zich zou je een restant willen kunnen bewaren in de vriezer nadat je er een paar plakken van afgesneden hebt, maar de structuur wordt nooit meer zoals hij was. Gewoon meteen op eten dus! Dan maar een keertje extra sporten ?
Smaak:⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Semifreddo met frambozen en witte chocolade
?IJs & Co, Aniek Keijsers
? https://www.patesserie.com/recepten/semifreddo-met-frambozen-en-witte-chocolade-ys-co/
⏰30-45 min, 6 uur in de vriezer
Kenmerk: IJs zonder ijsmachine, grote groep
Menugang: Dessert
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: mixer, vriezer