3 dagen geleden dit boek van Bart van Olphen cadeau gekregen en ik was meteen verkocht. Werkelijk ieder recept zou ik zo willen maken! Vandaag gekozen voor deze met dorade, uien (veel), courgette, rozijnen, pijnboompitten en parelcouscous. Het maakte de verwachtingen meer dan waar. Niet moeilijk om te maken alhoewel ik het best eng vond met die hoeveelheid azijn, maar de zoetzuur balans was ronduit goed. Ik moet wel zeggen dat ik voor zoete uien had gekozen en deze in dunne ringen had gesneden op de mandoline. Door ze dan zachtjes te stoven karamelliseren ze ook nog enigszins. In plaats van gewone tijm heb ik wat citroentijm uit de tuin geplukt en ipv zout heb ik wat bouillon gebruikt. Daarmee was het geheel perfect op smaak. Op het plaatje zie je het niet, maar het gerecht bevat dus veel groente en het snijden daarvan is het meeste werk. Wij aten het als onderdeel van een menu en dat was een goede keuze, want door al die groente en het zure is het niet zwaar. We aten ook met 4-en van dit voor 2 personen bedoelde gerecht (wel hele courgette gebruikt en iets meer parelcouscous). Het enthousiasme van het bezoek was even groot als mijn plezier om het te maken. Ik ga vast snel weer iets maken met Veggies & Fish ?
Smaak:⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Pesca in saor met parelcouscous
?Veggies & Fish, Bart van Olphen
⏰30-45 min
Kenmerk: Vis
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en visboer
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: evt. mandoline