Wederom zo’n recept van een chef-kok dat ik jaarlijks wel een keer maak als we bezoek krijgen en altijd mee scoor. Supersimpel te maken, goed voor te bereiden en op verschillende manieren te serveren. Persoonlijk vind ik de finesse zitten in de toevoeging van crème de cassis aan de soep, maar vooral in de roze peperbesjes die je er over strooit bij het serveren. Kneus ze vlak te voren even in de vijzel en de smaak die dan los komt in combinatie met de aardbeien vind ik briljant. Die citroenmelisse is niet ieders ding en ook niet makkelijk te verkrijgen als je het niet in je tuin hebt staan. Ik weet ook geen goed alternatief, want het obligate muntblaadje is qua kleur leuk, maar ik zou het er niet bij opeten. Het recept gaat uit van kant en klaar ijs, maar ik maak het liever zelf. Dat recept zal ik ook een keer delen. Tweedehands is dit boek van de beroemde chef-koks van de Fagel familie van eind vorige eeuw nog te verkrijgen. Ik kook er nog steeds graag uit.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké?: ?
Frisse soep van verse aardbeien met een bolletje vanille-ijs, citroenmelisse en roze peperbesjes
?Aan tafel met Fagel, onder redactie van Clara ten Houte de Lange
⏰15-30 min
Kenmerk: IJs, Lente, Chefkok
Menugang: Dessert, glutenvrij
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, citroenmelisse is lastig te verkrijgen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: keukenmachine