Kip met djeroek poeroet en citroengras

20 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Bereidingstijd
15-30 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Als ik eerlijk ben weet ik niet of het een goed recept is. De smaak is het in ieder geval wel. Er wordt geadviseerd de (grote hoeveelheden) gember, citroengras, djeroek poeroet en rode peper in de keukenmachine te doen zodat er een pasta ontstaat. Mijn ervaring is dat dit wel werkt met de gember en de peper, maar niet met de rest. Dat blijven harde stukjes en dat eet gewoon niet lekker. Op de laatste foto zie je hoe ik het gedaan heb (met aangepaste hoeveelheden). Ik roerbak ze en kook ze vervolgens mee en haal de blaadjes en stengels er voor het serveren uit. Ook heb ik 300 gr spinazie gebruikt… 80 gr voor 2 personen is niet mijn idee van gezonde voeding. En… de kip heb ik even gebakken. Dat geeft net wat meer smaak dan alleen pocheren in de saus. Zoals gezegd is de smaak top en vond ik dit qua kleur bleke gerecht mooi uitkomen op m’n prachtige nieuwe borden.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
Kip met djeroek poeroet en citroengras
?Fast, fresh, simple, Donna Hay
?https://www.ah.nl/kookschrift/recept/634154
⏰15-30 min
Kenmerk: Snel, door de week, pittig, glutenvrij
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en toko
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap:
Keukenmachine (ik deed het zonder)