Gehaktballetjes van kip

21 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Sergio's smaakmakers, 70 recepten voor thuis, Sergio Herman
Bereidingstijd
15-30 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Absoluut één van m’n favoriete kookboeken. Alles wat ik er tot op heden uit gemaakt heb smaakt uitstekend en de recepten kloppen als een bus (later is gebleken dat dit niet zo is). Wat wil je nog meer. Dit gerecht is echt culinair snacken… een soort gehakt speciaal op hoog niveau… en toch niet moeilijk te maken Wij aten het als onderdeel van een menu. Als een soort amuse of klein voorgerecht.

Aanvankelijk leek het gehakt vrij nat, maar als je het even teruglegt in de koelkast dan merk je dat de panko het vocht goed opneemt en daarmee het gehakt goed bindt. Het gerecht was ook na het bakken heerlijk sappig. De sojasaus als smaakmaker van het gehakt vond ik top en eigenlijk überhaupt een goed idee om een goede bal mee op smaak te krijgen. Daarnaast gaat er ook nog het volgende in: ei, room, sojasaus, koriander, panko.

Overigens had ik verwacht dat het citroengras wat overheersend zou zijn, ik had het citroengras er voor het bakken doorheen gestoken, maar ook dat was niet het geval. Je garneert het met srirache, kewpiemayonaise, lente-ui, zure Jalapeno, limoenrasp, nori. Echt zo’n succesrecept dat ik zeker vaker ga maken. Het ziet er namelijk ook nog onwijs leuk uit op zo’n mooi donker bordje!

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Gehaktballetjes van kip
?Sergio’s smaakmakers, Sergio Herman
⏰15-30 min
Kenmerk: Aziatische invloeden
Menugang: Snack, Amuse
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –