À la minute gerookte ganzenlever, gebakken asperges met Parmezaanse kaas en siroop van Banyuls

23 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Boek
Just Cooking Coppens / druk 1, Kristof Coppens & Marc Declercq
Bereidingstijd
15-30 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Benodigdheden

Soms wil het gewoon niet lukken en dat was dit keer het geval. Misschien is het ook geen toeval als je zoiets dieronvriendelijks wilt eten als ganzenlever. Het begon al dat m’n wijnhandel geen Banyuls in huis had. Nu had ik nog een restantje andere versterkte wijn staan… een heerlijke 29 jaar oude vin santo van de dag ervoor. Liever in de saus dan door de gootsteen dacht ik.

Heb zo’n gietijzeren grillplaat die je verhit op het vuur, maar was 1 pit vergeten aan te zetten… deel van de asperges ging wat hard daardoor. Tja… en toen het roken… eigenlijk is mijn conclusie dat hoe graag het recept je wil laten geloven dat het kan het kan niet. Althans… warm roken lukt niet. De ganzenlever smelt gewoon weg. Heb inmiddels wel wat suggesties gekregen hoe ik het anders zou kunnen doen, maar ik heb bedacht dat ik het gewoon kort bak en afmaak met rookolie, rookzout oid. Of misschien wel beide, want ik was ook nog de Parmezaan vergeten…

Volgens mij kun je beter koud roken, maar ja… moet je het dan toch nog bakken? Mag ik dan toch nog een oordeel geven? Ja, want ik heb het eerder gemaakt en toen wel met Banyuls siroop en Parmezaan. Dat gedoe met het roken van de ganzenlever was ik kwijt, maar speelde toen ook… dezelfde fout… beetje dom zou Máxima gezegd hebben. Potentieel is dit gewoon een topgerecht, maar ik kan het niet goed genoeg klaar maken. Misschien toch een keer bij deze Belgische chef zelf gaan eten? Zijn boek geeft er alle aanleiding toe.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké?: ?
À la minute gerookte ganzenlever, gebakken asperges met Parmezaanse kaas en siroop van Banyuls.
?Just cooking, Kristof Coppens
?https://books.google.nl/books?id=Tu-Df-n9RzYC&pg=PA68&lpg=PA68&dq=GEROOKTE+ganzenlever+kristof+coppens&source=bl&ots=84N8sl21LJ&sig=ACfU3U3legVSDqBaJuF2aozWsmJBYt1hpA&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjk2rKJkPD1AhVItqQKHVy3ABUQ6AF6BAgLEAM#v=onepage&q=GEROOKTE%20ganzenlever%20kristof%20coppens&f=false
⏰15-30 min.
Kenmerk: Chefkok, Lente
Menugang: Voorgerecht, tussengerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en speciaalzaak of groothandel
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Keukengereedschap:
Rookoven, grillplaat of grillpan