Heerlijke soep en met wat kleine aanpassingen vind ik het zelfs 5 sterren waard. De asperges kook ik niet in de bouillon, maar met een klein beetje zout en enkele stukjes foelie (helaas niet meer in het assortiment bij de Appie, wel gemalen, maar dat is niet geschikt hiervoor). Na 1 min koken het vuur uitzetten en de asperges in het vocht af laten koelen. Daarna asperges eruit halen. Dat vocht (zonder de foelie) gebruik je om de soep te maken conform het recept. Op zich heb je dan wat weinig vocht, maar je eet in het seizoen vast vaker asperges en vries dat vocht dan gewoon in en pak het eruit als je soep wilt maken. Daarnaast pureer ik ongeveer 1/4 van de asperges met het vocht en gebruik ik kookroom ipv slagroom. Wel proeven of er nog iets bouillonpoeder/stukje van een blokje bij moet. Met deze trucs krijg je meer smaak en minder zout en calorieën binnen. ? Zonder deze trucs is het ook heerlijk en in ieder geval sneller klaar.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Limburgse aspergesoep
? Allerhande 2007, 5
?https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R431352/limburgse-aspergesoep
⏰45-60 min
Kenmerk: Lente
Menugang: Voorgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en aspergeboer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld
Keukengereedschap: