Quiche met zalm, prei en roomkaas

26 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Vis uit blik, Bart van Olphen
Bereidingstijd
45-60 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

Op het oog een simpele quiche qua ingrediënten (prei, room, eieren, zalm uit blik, witte wijn, roomkaas), maar deze is echt goed. Het begint al met het recept dat volledig klopt al hield ik bladerdeeg over. Het advies om de bodem voor te bakken was een tweede plus. Het grootste succes van deze quiche was dat hij goed gaar werd, daarbij toch sappig bleef, heel gemakkelijk uit de vorm ging en ook nog z’n vorm behield bij het snijden. Dat laatste is bij veel quiches niet het geval waardoor het nu positief opviel. De mizuna was het restant van het gerecht van gisteren met een gewone basisdressing. Lekkere combi. Al met al niks culinairs… gewoon lekker!

Smaak:⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Quiche met zalm, prei en roomkaas
?Vis uit blik, Bart van Olphen
?https://www.fish-tales.com/nl/recept/zalm/quiche-met-zalm-prei-en-roomkaas/
⏰15-30 min en 30 min oven
Kenmerk: Door de week
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: oven