Tofoe met zwarte limoen van Noor

31 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Boek
Flavour, Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage
Bereidingstijd
15-30 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Keuken
Benodigdheden

Zwarte limoenen kende ik niet en schrok wel toen ik ze zag. Ze leken verdacht veel op een door mij vergeten limoen op de fruitschaal. Toen ik de zak open trok was ik enorm verrast door de geur. Wat rook dat lekker en echt anders dan een gewone limoen. Dat wordt geopperd als vervanging, maar ik was blij dat ik deze online had gekocht. Helaas heb ik geen specerijenmolen om er poeder van te maken en de suggestie van de keukenmachine werkte totaal niet. Ik heb ze gewoon beetje geplet in de vijzel en mee laten koken in de saus en voor het serveren eruit gehaald en dat ging perfect. Mocht er een klein stukje achterblijven in de saus dan is dat ook niet erg, want dat wordt zacht… Ze zijn dan wel wat bitter zuur, maar hoe erg is dat. De vijzel heb je ook nog nodig om het komijnzaad te kneuzen. Mocht je nog geen vijzel hebben dan kan ik je deze (laatste foto) van Ikea adviseren. Top ding wat mij betreft. De rest van het recept is allemaal vrij simpel… tofoe bakken en daarnaast nog uien, knoflook, tomatenpuree, peterselie en spinazie. Oh ja… een rode ui marineren in wat azijn, met zout en suiker (of gewoon enkel sushi-azijn). Al met al een fris en behoorlijk vullend gerecht waar we op deze heerlijke maandagavond erg van genoten hebben.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?/?
Tofoe met zwarte limoen van Noor
? Flavour, Ottolenghi
?https://www.chowhound.com/food-news/276479/black-lime-tofu-recipe-ottolenghi-flavor-cookbook/
⏰15-30 min
Kenmerk: Arabisch, vegan, glutenvrij
Menugang: Hoofdgerecht met rijst of platbrood
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt (en speciaalzaak)
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: keukenmachine, specerijmolen en vijzel