Zo’n warme dag waarop je genoeg hebt aan een soepje en een salade en voor manlief nog een restantje platbrood erbij. Rabarber wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, maar weinig in hartige. In het boek van de krat vind je er wel twee waarvan dit er één is. De hoeveelheden in het recept zijn als een maaltijdsalade voor 2 uiteraard te weinig en heb dus het viervoudige gemaakt, maar….. ik heb zelfs voor 400 gr rabarber maar de helft van de oorspronkelijke aangegeven hoeveelheid boter gebruikt (30 gr) om de rabarber in te stoven en 8 tl suiker. Afgeblust met 8 tl Port. Ook de kaas heb ik niet verviervoudigd. Voor het overige wel de verhoudingen aangehouden. Het recept geeft harde geitenkaas aan en dat is inderdaad lekkerder dan de zachte waarvan ik ook nog een restje had toegevoegd. Al met al echt lekkere salade, maar weet je wat nog de grootste verrassing was? We hadden nog een aangebroken fles pinot noir ++ van Kaufmann uit de Rheingau staan en dat was er toch lekker bij!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?/?
Salade met rabarber en geitenkaas
?Een krat vol recepten, Eefje Brugman
⏰15 min
Kenmerk: Lente, vegetarisch
Menugang: Voorgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –