Weer die specerijenmolen nodig die ik (nog) niet heb en wederom werkte de alternatieve suggestie, vijzel in dit geval, maar matig. Die rijstkorrels kreeg ik maar ten dele kleiner… maar gelukkig de Aleppo-chilivlokken (ook inmiddels bij de Appie te verkrijgen) wel. Dit mengsel bak je geurig en dan voeg je de bloedsinaasappelsap (ook in fles bij Appie), tamarindepasta, vissaus, ahornsiroop, sojasaus, sjalot en koriander toe voor de nam jim saus… heerlijk, maar veel te veel, dus weer restantje voor in de vriezer.
Verder is het simpel. Noedels opwarmen in de saus, gemarineerde tofoe bakken en mengen met de noedels en alles mengen met de andere ingrediënten waaronder ook Thaise basilicum die ze nu zowaar ook bij mijn Appie hebben. Tja… en… ik heb er nog sugar snaps aan toegevoegd om in de buurt te komen van de aanbevolen hoeveelheid groente. Wederom gewoon lekker gegeten.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?/?
Udonnoedels met gebakken tofoe en sinaasappel-nam jim
? Flavour, Ottolenghi
?https://jonoandjules.com/2020/11/15/udon-noodles-with-fried-tofu-and-orange-nam-jim/
⏰15-30 min en 30-60 min marineren
Kenmerk: Arabisch, vegetarisch
Menugang: Hoofdgerecht indien met extra groente
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt (en speciaalzaak?)
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: specerijmolen of vijzel