Geroosterde radijs en bosui met makreel en soemak

8 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
TLV, Recepten en verhalen uit Tel Aviv, Jigal Krant
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

Al een tijdje lag dit gelauwerde boek op tafel met post-its bij de gerechten die me het lekkerst of meest verrassend leken. Vandaag de stoute schoenen aan getrokken en maar gelijk twee gerechten gemaakt en gegeten. Morgen volgt de andere recensie.

Ik heb me weer eens laten verleiden door het plaatje. Op papier lijkt het namelijk best een rare combi… gerookte vis, radijs en yoghurt…. en ook nog venkelzaad en komijnzaad, maar de uitwerking is heerlijk. De truc is het grillen van de radijs in de oven. Dat voorspelde Jigal Krant al in de beschrijving. De smaak verandert daardoor totaal… het scherpe is er volledig af en daardoor combineren ze beter. Daarnaast krijgen ze ook een intensere, ander type smaak. Wat balsamico er na het grillen over doet ook nog het een en ander. Het enige wat ik de volgende keer niet meer doe is de bosui in de oven mee laten grillen met de radijs. Ik vond ze te geblakerd en wat taai geworden. Mijn advies is ze gewoon te grillen op de grillplaat of in de grillpan.

Wat bijna net zo’n ontdekking bleek als het grillen van de radijs is dat, met deze ingrediënten, zelfs ik creatieve neigingen kreeg op het bord! Zou er toch iets van een kunstenaar in me schuilen?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
Geroosterde radijs en bosui met makreel en soemak
?TLV, recepten en verhalen uit Tel Aviv, Jigal Krant
?https://lekker.nl/recepten/tlv-geroosterde-radijs
⏰30-45 min
Kenmerk: Vis, Midden oosten
Menugang: Voorgerecht, tussengerecht, bijgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en visboer
Maakbaarheid: makkelijk
Keukengereedschap: oven, vijzel