Watermeloen en geitenkaas

13 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Niven 80/20, 80% groenten/20% vlees of vis uit de sterrenkeuken van een groentefreak, Niven Kunz
Bereidingstijd
15-30 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

Vroeg me net af waarom ik deze intuïtief 5 sterren wilde geven… dat is alleen in het geval dat ik het veel vaker zou willen maken en het bij vrijwel iedereen in de smaakt valt. Dat is beide bij deze “vocktail” absoluut het geval.

Geitenkaas opkloppen met wat room en limoenrasp. Watermeloensap met beetje suiker en limoensap op smaak gebracht, erbij doen. Dat ziet er niet uit, maar is werkelijk verrukkelijk. Daarom serveert Niven de geitenkaascrème in een mooi glas, garneert het met mooie uitgestoken stukjes watermeloen en blaadjes van planten uit de tuin/berm (ik deed verveine en oostindische kers). Aan tafel giet je vanuit een karafje het sap erover.

Nu heb ik geen leuk karafje hiervoor en bedacht per persoon een buisje sap op het bordje erbij te serveren. Niet lachen, maar de buisjes zijn de verpakking van een vanillestokje dat ook gewoon bij de AH te koop is. Ik bewaar graag mooie verpakkingen en ik was helemaal blij dat ik deze nu een keer kon hergebruiken!

Ik serveerde het net na het hoofdgerecht als pré-dessert of een soort spoom 3.0 ?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
Watermeloen en geitenkaas
?Niven 80/20, Niven Kunz
⏰15-30 min
Kenmerk: Vegetarisch, vocktail
Menugang: aperitief, amuse, pré-dessert, dessert
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: sapcentrifuge