Involtini di bresaola, ricotta e rucola (plakjes gedroogd rundvlees gevuld met ricotta en rucola)

14 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Aan tafel in Toscane, Recepten uit en bespiegelingen over de Toscaanse keuken, Lori De Mori
Bereidingstijd
30-45 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Soms lijk ik wel een wandelende reclamezuil voor de Appie, want ook deze keer was een recent winkelbezoek de aanleiding voor dit hapje. Toen ik het vleeswarenassortiment eens wat nader bekeek zag ik tot mijn verrassing bresaola liggen. Daar had ik ooit dit recept voor gezien en heb het toen bij een Italiaanse winkel kunnen krijgen. Dit was een leuke aanleiding om het opnieuw te maken. Het is een bedenksel van kok in een trattoria uit Florence vermeldt de schrijver van dit leuke boek dat tweedehands nog te verkrijgen is.

De vulling bestaat uit ricotta, mascarpone, citoenzestes en fijngehakte (wilde/pittige) rucola. Als je de ingrediënten op kamertemperatuur gebruikt dan de gevulde rolletjes op laten stijven in de koelkast, maar als je de vulling koud uit de koelkast mengt kun je ze gelijk serveren. De verhouding mascarpone op ricotta heb ik aangepast naar 1 op 3.

Je hebt dan een heerlijk hapje dat zich ook leuk presenteert op een bedje van rucola. Let op: door al die eiwitten en vetten vult het goed, dus als hapje vooraf zou ik 1 pp en als voorgerecht op een rucolasalade zou ik er max. 3 pp serveren… Eet smakelijk!

Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Involtini di bresaola, ricotta e rucola (plakjes gedroogd rundvlees gevuld met ricotta en rucola)
? Aan tafel in Toscane, Lori de Mori
⏰10-15 min en evt nog 30 min wachten
Kenmerk: Italiaans
Menugang: amuse, voorgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –