Op het oog een klassiek en supersimpel gerecht, maar wat dit recept toch heel leuk maakt zijn:
– de wijze waarop hij de ratatouille maakt. Paprika, courgette en aubergine apart bakken en vervolgens samen 10 min stoven met de tomaatblokjes
– kabeljauw op de huid bakken
– een venkelsaus erbij serveren obv venkel, noilly prat (witte droge vermouth), room en visbouillon.
Op hun beurt ook allemaal niet specta, maar in de combinatie tillen ze dit gerecht uit boven de middenmoot! Lekker en licht.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Ratatouille met gebakken kabeljauw en venkeljus
?Veggies & Fish, Bart van Olphen
?https://www.nd.nl/leven/consument/1019805/ratatouille-met-gebakken-kabeljauw-en-venkeljus
⏰15-30 min
Kenmerk: Doordeweeks, vis, glutenvrij, zomer
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, visboer (en slijterij)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –