Indiase butter chicken met volkoren basmatirijst en gewokte spinazie

17 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Bereidingstijd
45-60 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Keuken

Naast het boek ben ik inmiddels ook behoorlijk fan van de website van de Krat. Je kunt erg makkelijk zoeken op ingrediënt en ook het aantal personen eenvoudig aanpassen. Nu had ik nog spinazie liggen en dat bracht me bij dit gerecht. Wat spicy eten vind ik met dit warme weer altijd wel lekker. Zeker met zo’n verrukkelijk glas gekoelde Grüner Veltliner erbij.

Het recept kan sneller als je al de avond ervoor de kippendij in de yoghurt met garam massala te marineren legt. De gemarineerde kip ff kort aanbakken en uit de pan halen. Ondertussen rijst koken. Of, zoals ik die altijd een kilo tegelijk kookt en die per 2 persoonsporties invriest, de (niet) volkoren rijst ontdooien. Uitje, knoflook, bleekselderij, tomaten stoven. Staafmixer erin. Dan de kip er weer bij en…. dan komt het verrassendste… yoghurt en gezouten BOTER erbij. Dat bond de saus toch mooi en maakte de smaak toch lekker! Wat bleekselderij en spinazie apart roerbakken en bij de rijst met de kip in de saus serveren. Het geheel “aftoppen” met koriander. ?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké? ?
Indiase butter chicken met volkoren basmatirijst en gewokte spinazie
? https://www.dekrat.nl/recept/indiase-butter-chicken-met-volkoren-basmatirijst-en-gewokte-spinazie
⏰45-60 min
Kenmerk: Indiaas, door de week, glutenvrij
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –