Mosselen met chorizo en amandelen (?!)

21 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Keuken

Tik ik hier net de naam van het gerecht in zoals het in het boek staat en denk ik “amandelen???”. Dan heb ik iets gemist! Niet lachen, maar ze staan gewoon niet in het recept ? Vervolgens kijk ik nog even in de colofon en dan zie ik daar niet de minste namen staan en ook niet in aantal. Zou ik dit exemplaar daarom in de tweedehands hoek hebben kunnen kopen….? Typisch Spaans zou het wel geweest zijn. Ik heb ze echter niet gemist.. het was zo ook al verrukkelijk!

Eigenlijk maak je eerst gewoon een soort lekkere smeuïge risotto (wederom met kippenbouillon in dit schelpdierengerecht). Daarna apart chorizo, zoete ui, knoflook, selderijblad en tijm bakken, (duurzame van Fishtales) mosselen erop en het geheel afmaken met o.a. tomatenconcassé, limoenrasp en -sap. Schep de mosselen (met een schuimspaan) op de rijst en niet andersom zoals het recept zegt… mosselen geven erg veel vocht af en op deze wijze kun je zelf bepalen hoeveel kookvocht je toevoegt. Bij mij zou het anders een natte kledder zijn geweest. De chorizo, tomaat en limoenrasp maken dit gerecht echt af! Voor- en tussengerecht voor 4 en als hoofdgerecht voor 2 met wat sla erbij. Je kunt slechter een week beginnen zou een echte Noorderling zeggen… ?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké:?
Mosselen met chorizo en amandelen (?!)
?Sobremesa, mijn Ibiza, Sergio Herman

Recept: mosselen met chorizo en amandelen van Sergio Herman


⏰30-45 min
Kenmerk: Spaans, chefkok
Menugang: Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, visboer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld
Keukengereedschap: –