Ik heb me afgevraagd of ik de Appie nu wel de credits voor dit ijs moest geven of niet. De basis voor mijn variant van dit verrukkelijk ijs komt echter wel bij hen vandaan… Zij hadden ooit zo’n ijsmachine in de aanbieding waarvan je het koelelement voor het gebruik moest invriezen. Daarbij gaven ze dit recept. Echter… dat apparaat werkte gewoon niet goed genoeg en toen heb ik een fatsoenlijke zelfvriezende aangeschaft van Magimix.
Het recept is aanvankelijk onveranderd gebleven. Tot ik dit ijs een keer een bevriende kok voorzette die zei: “Heb je dit met melk gemaakt? Dat proef ik namelijk. Vervang het eens gewoon door room”. Sindsdien is dit dus het beste simpele ijsrecept dat je ooit zult maken. 3 bakjes: 1e bakje 4 eiwitten stijfkloppen. 2e bakje 4 eierdooiers met 150 gr witte basterdsuiker en merg van 1 vanillestokje (de echte van Tahiti of Madagascar of zo) kloppen tot een bleekgele massa, 3e bakje 500 ml slagroom halfstijf kloppen. Vervolgens alles door elkaar spatelen. Niet kloppen, want dan klop je de lucht eruit. Mengsel in de ijsmachine doen en draaien maar! Na 20 min is het TOP! Wat is toch fijn om koks als vrienden te hebben ?
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Stap voor stap vanilleroomijs maken
? Allerhande 2004, 10
?Allerhande.nl
⏰30-45 min
Kenmerk: Ijs
Menugang: Dessert
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: Ijsmachine