Geroosterde lente-uitjes met Romescocrème

23 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Matig
Boek
Sobremesa, mijn Ibiza, Sergio Herman
Bereidingstijd
45-60 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Keuken
Benodigdheden

Wat vond ik dit leuk om te maken! Allereerst vanwege de onwijs schattige eerste lente-uitjes uit mans moestuin. Hij moest ze toch uitdunnen ?. Dat viel samen met de oproep van Laura de Grave iets te maken met lente-uitjes. Daarnaast had ik gedacht het als een soort voorgerecht of borrelhap te eten, maar de hoeveelheid Romescocrème was zo groot dat we er maar een hoofdgerecht van gemaakt hebben en toen had ik nog over. Het werd dus een heerlijke vegetarische snoepmaaltijd.

Dan het recept. Eerst maar even het simpele… brood roosteren en lente-uitjes grillen. Dan de Romescocrème. 12 tomaten (dat is al 1 kg!), puntpaprika’s, amandelen, azijn, olie, chilipeper, tijm en heel veel knoflook allemaal in een ovenschaal doen. Ik heb het zo’n 45 min laten roosteren in de oven. Sergio adviseert deel oven en deel op het vuur, maar daarvan begreep ik het nut niet. Vervolgens alles in de blender en klaar! Garneren met nog wat extra geroosterde amandelen en wat limoenzestes. Zo wil ik wel vaker snoepen!

?https://www.foodandfriends.nl/recepten/lente-uitjes-met-romescocreme/