Zeewierparels

12 mrt 2022
Oordeel
Winkel
Ikea
Prijs
€ 1,89
Inhoud
85 gram

Dit is me toch een briljant product! Het lijkt op kaviaar, maar is dus vegan en dus ook vegetarisch. Ik vond het meteen al interessant toen ik dit zag en was zo benieuwd!
Volgens de info van de Ikea worden de algen van de zeebodem geoogst en gevormd tot deze glinsterende kraaltjes. Het is een product uit de SJÖRAPPORT serie dat hiernaast bestaat uit zalm- en garnalen producten. Er wordt bij de vangst en het oogsten rekeningen gehouden met het ecosysteem.

Het zijn inderdaad werkelijke prachtige piepkleine zwarte pareltjes die smaken naar de zee en dus zilt. Ik wilde ze gebruiken als vervanger van de haringkaviaar die ik nog weleens gebruik, maar dit is beter dan de meeste die ik ken en ook nog voor een ongelofelijk lage prijs.
Dus…. Als je eindelijk door die kassa heen bent, dan gauw deze potjes inslaan. Ze zijn wel even houdbaar in de koeling en ook na openen hoeft het niet dezelfde dag op.

Je gebruikt het koud. Met een klein lepeltje uit het potje halen en er bijvoorbeeld een gekookte ei mee garneren, of op een blini doen met crème fraiche, over een komkommersalade met zalm strooien en….. eigenlijk overal waar je zeezout op zou willen doen en je tevens deze glimmertjes wil toevoegen.
Je kunt ze ook op het laatste moment bij een niet te hete witte saus doen zoals een beurre blanc en dan in combinatie met roze forel/zalmeitjes en bij vis serveren. Je lijkt meteen een sterrenkok!