Vindaloo met zoete aardappel

5 apr 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Puur India, 130 vegetarische recepten voor elke dag, Meera Sodha
Bereidingstijd
30-45 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Keuken
Benodigdheden

Wat heb ik het vlees gemist in dit gerecht. Niet omdat ik nu persé vlees moet, maar het was net als aardappelen en groenten klassiek presenteren en dan het vlees weglaten. Het voelde als een gapend gat. Het gapende gat waardoor sommigen nooit van het vlees af zullen gaan.

Het is een klassiek vindaloo recept met een geweldige specerijenmelange (kruidnagel, steranijs, zwarte peper, kaneel, komijn, knoflook, gember, chilipoeder) waaraan je uien, tomaten en witte wijnazijn aan toevoegt. Het vlees werd vervangen door de zoete aardappel, maar ja… dat dus.

De helft van het vlees vervangen was ook mooi geweest of half zoete aardappel en half aubergine was misschien beter geweest qua structuur.

Serveren bij rijst en garneren met Griekse yoghurt (dan niet meer vegan).
Oh ja… je kunt er wel met 6 volwassenen van eten.

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Vindaloo met zoete aardappel
? Puur India, Meera Sodha
? https://joanne-eatswellwithothers.com/2020/01/sweet-potato-vindaloo.html
⏰30-45 min
Kenmerk: vegetarisch, vegan, doordeweeks, comfortfood
Menugang: hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: specerijenmolen