Gelukkig is dit een toprecept uit dit voor mij nieuwe kookboek van Meera Sodha met alleen maar vegetarische Indiase gerechten.
Onze gewone bloemkool ondergaat een enorme metamorfose. Ten eerste door de roosjes een dik half uur te roosteren in de oven. Ten tweede door de roosjes door een geweldige saus te scheppen. Dat is nog iets anders dan ons “papje”!
Voor de foto deed ik dat niet, want dan had je er echt andere associaties bijgekregen. Dat hadden de geschaafde amandelen en rozijnen die erover heen gaan niet goed kunnen maken!
Nu die saus! Uien karamelliseren, knoflook en gember toevoegen, gevolgd door kardemom, zwarte peper, garam masala, chilipoeder, gemalen amandelen (=amandelmeel). Dan…. een halve liter Griekse yoghurt erbij! Nog even lekker laten smoren en klaar.
Erg lekker met brood… wij aten er Naan bij, of met rijst!
Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
? Puur India, Meera Sodha
? https://amp.theguardian.com/food/2018/oct/06/meera-sodha-recipe-caulliflower-korma-vegan
⏰45-60 min
Kenmerk: vegetarisch, glutenvrij, comfortfood
Menugang: hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: oven