Aubergine-rucolasalade met kruidenricotta

7 apr 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

De eerste rucola uit de kas geoogst!!! We hebben de wilde variant en dat is een vaste plant die zich daarnaast ook nog zaait. We zitten dus eigenlijk nooit zonder. Deze is wel heel erg pittig, maar “I like it!” ?.

Dit is ook een prima salade. Niet spectaculair, maar dat hoeft ook niet altijd. De pancetta en de (half) gedroogde tomaatjes erop heb je wel nodig voor de kick. Een friszure dressing had van mij ook nog gemogen, maar het recept gaf alleen olie aan.

Gegrilde rode ui en -aubergine, pijnboompitten en ricotta gemengde met bijvoorbeeld verse basilicum, peterselie en/of tijm zijn de andere ingrediënten. Ik vind de hoeveelheid voor 4 personen wat krap. Je wilt je toch ook niet vol hoeven eten aan de ciabatta? Die is er overigens wel lekker bij!

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké?: ?
?Het beste uit Delicious
? https://deliciousmagazine.nl/recepten/aubergine-rucolasalade-met-kruidenricotta/
⏰ 30-45 min
Kenmerk: salade, doordeweeks
Menugang: hoofdgerecht, lunchgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: evt. grillpan