Spaghetti carbonara met spinazie, dulse en gerookte zalm

9 apr 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Veggies & fish, ruim 80 visrecepten met groente in de hoofdrol, Bart van Olphen
Bereidingstijd
15-30 min
Kenmerk(en)
Doordeweeks, Comfortfood
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt en speciaalzaak

Spaghetti carbonara kent vrijwel iedereen. Dit is een aangeklede versie, maar net zo makkelijk te maken. Aangekleed met kastanjechampignons, spinazie, gerookte zalm en…. zeewier! Dulse is namelijk gedroogde rode zeewier. Dat leek me onwijs leuk, maar… ik proefde er totaal niets van terug ?

Ik had verwacht dat het de zilte toevoeging zou zijn die dit gerecht ook wel had kunnen gebruiken. Nu was het wat vlak van smaak. Dat gemis kon de gerookte zalm alleen niet goed maken.

Genoemde ingrediënten schep je door spaghetti (ik had nog verse tagliatelle liggen). Daarna meng je er een mengsel door van eieren losgeklopt met Parmezaanse kaas en room. Eventueel nog wat smeuïger maken met wat kookvocht. Nog wat bieslook en zwarte peper erover.

Lekker in een diep bord en dan eten met de vork?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
?Veggies & Fish, Bart van Olphen
⏰15-30 min
Kenmerk: Doordeweeks, comfortfood
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en speciaalzaak
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: –