Oosterse gamba’s met Griekse spliterwtenpuree en Bimi-rucolasla

3 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Boek
Insane, Gekmakend lekker en best gezond, Vanja van der Leeden
Bereidingstijd
45-60 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt en speciaalzaak
Benodigdheden

Wat hebben we weer lekker gegeten vanavond uit het kookboek van Vanja! Ik had het er weer eens bij gepakt en dan vallen je na een tijdje toch weer andere recepten op.

Het gerecht bestaat uit de 3 componenten uit de titel waarvan de Griekse spliterwtenpuree ronduit memorabel is! Sjalotje fruiten, knoflook en verse laurier erbij en gele spliterwten. Water erop, koken en pureren met wat olijfolie en limoensap. Het garen van de spliterwten ging sneller dan voorspeld. Ik heb ze voor de zekerheid voor het pureren nog uit laten lekker in een zeef, maar… het bleef een erg natte puree. Na wat kunst en vliegwerk kreeg ik de consistentie perfect en de smaak… die is echt geweldig!!!

De gamba’s bak je in een schaaldierenolie die je zelf maakt van de schalen van de gamba’s (ik had tijgergarnalen). Aan het eind voeg je szechuanpeper, sojasaus, limoen- en sinaasappelsap toe en dan heb je toch een lekker sausje/vinaigrette of hoe je het ook noemen wilt.

Bimi blancheren en omscheppen met rucola en sinaasappelrasp en -sap.