Saladeweer en wat weer een lekkere salade. Het is werkelijk een onbeschrijflijke, aparte combinatie van ingrediënten, maar op de een of andere manier werkt het wel. Fusion in optima forma wat ook nog visueel een mooi plaatje oplevert. En… het vult goed!
Het sesamkoekje maken is het enige echte werk, maar zo klaar en leuk om te maken. Dat ga ik ook vaker doen. Gemengd sesamzaad, pull biber en wat zout mengen met eiwit en wat olie. Op een bakplaat uitspreiden en afbakken in de oven. Ik rolde het uit tussen twee bakmatten en dat leverde een hele mooie dunne koek op die je daarna in stukjes breekt. Een blijvertje deze koek!
Dan de dressing waarvan de vissaus de grootste en meest opvallende smaakmaker is. Daarnaast gaat er ook olie, limoenrasp en -sap, palmsuiker, pull biber, verse basilicum en koriander in. Hij is wat zuur, maar dat heeft de salade ook echt nodig!
Nu de salade samenstellen met geblancheerde sperziebonen, zwarte bonen, kerstomaatjes, nectarines en mozzarella en bovenstaand op een mooie schaal.