Dit boek begint wel in de top 10 van m’n meest favoriete kookboeken te komen. De smaken zijn erg goed en origineel, vrijwel alle recepten kloppen als een bus en het boek heeft een rustige en goede vormgeving.
Dit is ook weer zo’n topper… Erg lekker met voor mij een nieuwe smaak: die van afrikaantjes! Ze smaken overigens anders dan de penetrante geur doet vermoeden. Overigens is de smaak wel dermate uitgesproken dat je hier geen heel bord van opeet, maar als voorgerecht of tussengerecht is het fantastisch!
Het groen van de afrikaantjes blenderen door gesmolten boter, zeven en koud laten worden. Dit kan dus ook een dag (of wat) tevoren.
Bietjes koken of poffen in de oven.
De saus maken door room en witte wijn in te koken en de koude afrikaantjesboter er doorheen te kloppen. Op smaak brengen met beetje mosterd en honing.
Spiegel saus op het bord, bietjes erop en wat Fleur de Sel erover.