Volkorenplaatpizza met courgette en blauwe kaas

14 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Bereidingstijd
Meer dan 90 min
Kenmerk(en)
Doordeweeks
Recept met
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarktermarkt
Benodigdheden

Het blijft erg jammer dat dit boek van de Appie gedrukt is op van dat hopeloze dunne wc-papier, want anders werd het een favoriet en zou ik hem iedereen aanraden. De inhoud en vormgeving kloppen gewoon!
Deze vegetarische plaatpizza is ook weer erg lekker en helemaal van deze tijd!

Van volkoren (spelt) meel, water en gist een deeg maken, laten rusten, rijzen en uitrollen. Bedekken met puree van erwtjes met pesto. Geschaafde courgette erover. Mozzarella en gorgonzola erover en kort in een gloeiend hete oven afbakken.

Van mij mag je de mozzarella weglaten en er wat meer blauwe kaas op doen. Dan is het net iets pittiger en… minder kcal, maar zoals hij nu is zal het de meeste mensen aanspreken!
En… ik had ‘s ochtends alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine gedaan en het deeg gewoon de rest van de dag afgedekt op het aanrecht laten staan. Daardoor voelde het als geen werk en was het ‘s avonds zo klaar. We zaten binnen een half uur aan tafel.