Courgette (rondes) au chèvre et lardons, (Bol) courgette met geitenkaas en spek

17 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
De makkelijke Franse keuken, Lekkere recepten voor elke dag, Karin Luiten
Bereidingstijd
45-60 min
Kenmerk(en)
Comfortfood
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Keuken
Benodigdheden

Karin in optima forma! Dit is echt haar “ding”. De pure Franse keuken als basis en die nog toegankelijker maken! Dit was zo lekker en zo goed op smaak! Een aanrader.

Zij gebruikt hiervoor de prachtige bolcourgette, maar ik had op de tuin gewone gekregen.

Deze vul je met een mengsel van het vruchtvlees, spekjes, knoflook, munt, zachte geitenkaas, citroenrasp, cayennepeper. Wat olie erover en in de oven…
Om de tijd in de oven te verkorten had ik de courgette helften even in de steamer gedaan, maar blancheren kan ook. Niet te lang, want de bite heb je wel nog nodig!