Bruschetta met geroosterde paprika en cannellinibonen

19 sep 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Het Kookboek Ottolenghi, Yotam Ottolenghi
Link naar recept
Bereidingstijd
Meer dan 90 min
Kenmerk(en)
Comfortfood
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt
Benodigdheden

Unaniem 5 sterren! Gewoon eenvoudig comfortfood, maar zo geweldig van smaak! En… het ziet er ook erg lekker uit! Knapperig, romig en zoet…. Mmmmm. Wederom een groot compliment aan deze grootmeester.
Wij aten er op zaterdag een courgettepreisoep bij als avondeten en waren helemaal voldaan.

Droge cannellinibonen een nacht in water weken en daarna koken tot ze gaar zijn. Je kunt ook een blik kopen… let dan op het zout en bewaar het vocht.
De warme bonen, knoflook, citroensap, olie en wat kookvocht pureren in de blender tot een dikke crème.

Paprika’s in in 4-delen en schoonmaken. Omscheppen met olie en in de oven roosteren. Afgedekt kort laten afkoelen en dan het velletje verwijderen. Dressing van olie, balsamico, lichtbruine basterdsuiker en tijm erover verdelen en tijd laten marineren.

Dikke plakken brood bestrijken met wat olie en in de oven mooi bruin bakken. Daarna knoflookteentje erover wrijven.
De bruschetta’s besmeren met de witte bonencrème en beleggen met de gemarineerde paprika. Garneren met bosui.