War ik merk dat ik de recepten van Ottolenghi afzet tegen zijn eigen recepten en niet tegen het gemiddelde. Hij is altijd boven gemiddeld wat mij betreft. Voor Ottolenghi vind ik dit een braaf gerecht, maar in menig kookboek vind je dit niveau niet.
Het zijn bloemkoolbeignets, maar ze lijken onwijs veel qua uiterlijk, structuur en mondgevoel op lekkerbekjes. Het sausje versterkte het gevoel mogend, want is friszuur net als remoulade. Kan een leuke mindfuck geven ?
Beslag maken van bloem, ei, peterselie, knoflook, sjalotjes, gemalen komijn, geelwortel en kaneel. Gekookte bloemkoolroosjes door heen scheppen. Hoopje beslag in olie bakken.
Sausje maken van Griekse yoghurt, koriander, limoensap en -rasp en wat olie.
Beignets garneren met peterselie. Sausje erbij serveren.
Je kunt ze nog als een soort vegetarische hamburger in een pita broodje serveren met tomaat, maar wij aten ze zo. Ze vullen overigens erg goed!