Gehaktballen? Ja! Op zoek naar een gerecht bij een Corbières lees ik overal dat gehaktballen er lekker bij zouden zijn. Dan maar op zoek naar de lekkerste gehaktballen. En… eerlijk is eerlijk… deze, die de medewerkers van de Librije regelmatig zouden klaarmaken als personeelseten, zijn echt lekker! Doe echt de cayennepeper erin, want dat heeft de wijn wel nodig!
Wat ik erbij at zal ik maar niet vertellen, maar Hollandser dan dat AVG-tje kon bijna niet.
Gehaktballen van rundergehakt. En kijk eens naar de geweldige achtergrond… tafelkleed van @tomheerschop.
Gehaktballen van de Librije
Ingrediënten voor 4 gehaktballen:
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei
- 60 gr panko (geen paneermeel dan liever vervangen door kruim van oud brood)
- 1,5 el grove mosterd
- 1,5 el ketjap manis
- 1 tl cayennepeper
- 50 gr roomboter
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- evt. beetje melk
Bereiden:
- Gehakt mengen met ei, panko, mosterd, ketjap en cayennepeper. Is het mengsel te droog voeg dan een klein beetje melk toe. Het gehakt moet “plakken”.
- Vorm 4 ballen van de gehakt.
- Smelt de boter in een braadpan. Voeg zodra het schuim is weggetrokken de ballen toe en braad ze rondom bruin.
- Voeg dan de fond toe en laat de gehaktballen met de deksel op de pan 30-45 min zachtjes sudderen.