Dan lees je dat minervois goed samen gaat met rookworst en dan tref je deze geweldenaar! Wat een wijn!!!
Deze wijn van Château Sainte Eulalie is dan ook gemaakt van syrah, carignan en grenache. Die gaat dus over de gewone stamppot met rookworst heen tenzij…. je er iets aards en kruiden, specerijen en een zoetje aan toevoegt.
Bij rood vlees of als toetje lust ik hem echter ook wel… of gewoon als ik bij de open haard zit na een wandeling in de kou. Overigens lust ik dan deze stamppot met pastinaak, rode kool en appel ook wel!
Stamppot van pastinaak, rode kool, appel en rookworst
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr kruimige aardappel
- 400 gr pastinaak
- 150-200 ml kookroom
- 2 el roomboter
- 1 pot rode kool met appel ca. 350-400 gr uitlekgewicht
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 tl laurierpoeder
- 1 rookworst
- zout en zwarte peper
Bereiden:
- Aardappel en pastinaken schillen en in gelijke stukken snijden. Gaar koken in gezouten water. Afgieten en stampen tot een smeuïge, grove puree samen met de kookroom en de boter.
- Pot rode kool afgieten. Rode kool mengen met laurier- en kruidnagelpoeder in pannetje verwarmen. Daarna eventueel pureren met een staafmixer tot een mousse.
- Rode koolmousse (of de ongepureerde rode kool) door de aardappelpastinaakpuree scheppen.
- Rookworst verwarmen en bij de stamppot serveren.