Geroosterde zeebaars met pastis op risotto van Camargue-rijst

15 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Franse odyssee, Een gastronomisch reisverhaal, Rick Stein
Bereidingstijd
15-30 min
Recept met
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediƫnten
Supermarkt en speciaalzaak
Keuken

Dit keer had ik een wijn waarvan het verhaal rond ging dat het perfect zou passen bij dit gerecht en dat deed het!

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik weliswaar de basissmaken hetzelfde heb gelaten, maar de receptuur behoorlijk heb aangepast om het wat praktischer te maken. Zie hiervoor de rubriek “Prachtige combinaties”.

Ik gebruikte gewone risottorijst, pakte zeebaarsfilet ipv hele vissen en voegde verse venkel toe om ook nog enigszins tegemoet te komen aan het advies van het Voedingscentrum.

De kern van deze vis met de risotto en Pastis (=anijslikeur) bleven echter de smaak bepalen en deze combi is echt top!