Bloemkoolsalade met yoghurt, kappertjes en nigellazaad

19 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Gartine, Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
Bereidingstijd
15-30 min
Recept met
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt

Soms wil ik gewoon super gezond eten om “iets” te compenseren… Eigenlijk eet ik altijd wel gezond, maar… die doos bonbons die ik vorige week had gekregen is al op…dus…

Alleen groente dus dit keer. Het werd een salade zonder sla. Ik houd ervan. Zo ook van deze variant ondanks de wat gekke combinatie van smaken.

Je maakt een sausje van Griekse yoghurt, olijfolie, kerrie, honing en azijn en schept dit om met gekookte bloemkool, augurkblokjes, kappertjes en blokjes Gruyèrekaas. Je strooit er daarna nog wat geroosterd nigellazaad over.