Gepofte knolselderij met aardpeercrème, geroosterde Amsterdamse ui, Puylinzen en rode portsaus

30 okt 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Samen aan tafel met recepten van restaurant Hemelse Modder,
Bereidingstijd
45-60 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk / gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt en speciaalzaak
Benodigdheden

M’n eerste gerecht uit dit kookboek. Ik heb het nog niet zolang, maar heb al een aantal post-its bij wat recepten geplakt en dat is een goed teken!

Het was meteen een schot in de roos. Een heerlijke combinatie van smaken en daarnaast (ver)vullend en vegetarisch!! Met name de geroosterde knolselderij was absolute top. Je poft hem als plak met rozemarijn en tijm. Hij was zo lekker gekaramelliseerd! De aardpeercrème met crème fraiche was een prima frisse tegenhanger. De geroosterde Amsterdamse uitjes vind ik wel een vondst. De portsaus zou ik zelf een siroop noemen. Je kookt de Port in, blust hem af met ciderazijn, voegt (veel) appelstroop toe en brengt het op smaak met citroensap.
Nog wortel en macadamianoten roosteren… Oh ja… m’n linzen waren geen Puy.

Die rucola staat niet in het recept, maar op de foto in het boek wel… ik vond het er heerlijk bij.
Restaurant waardig gerecht ??