Krokant maïskoekje met spinazie, hazelnoot, crème fraîche en paprikasaus

3 nov 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Boek
Samen aan tafel met recepten van restaurant Hemelse Modder,
Bereidingstijd
45-60 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Verkrijgbaarheid ingrediënten
Supermarkt en speciaalzaak

Dit is toch wel een erg leuk kookboek! Relatief veel vegetarische gerechten, niet heel moeilijk te maken, ze ogen culinair en de smaakcombinaties vallen tot nu toe erg goed uit! Als ik eerlijk ben zelfs beter dan ik op basis van het recept gedacht zou hebben!

Het maïskoekje is een lekker hartige vuller, de spinazie is lekker sappig, de paprikasaus romig en zoetig, de crème fraîche geeft een frisse touch en de hazelnoten een lekkere crunchy bite.

Op dit recept heb ik één kritiekpuntje… ik had van alles (veel) over… Nu vries ik zelfs het kleinste restant in, dus op zich niet zo erg. Je kunt de voltallige receptuur wat mij betreft halveren en dan heb je nog genoeg als hoofdgerecht als je niet zo van het bewaren bent.

Het gerecht bestaat uit 3 componenten: maïskoekjes, paprikasaus en spinazie.
De spinazie roerbak je met een sjalotje. De paprikasaus maak je van gegrilde paprika, ui, slagroom en bouillon. De maïskoekjes van grove maïsgries (=polenta) die je kookt in bouillon met tijm en knoflook. Ik had overigens fijne polenta en dat ging ook uitstekend. Daarna voeg je kaas en boter toe en stort hem uit in een platte bak. Ik deed het op een bakmat (zie laatste foto). Af laten koelen, koekjes van snijden/steken en die om en om bakken.
Crème fraîche en gehakte, geroosterde hazelnoten erbij ter garnering.