Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta

8 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Bereidingstijd
30-45 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

Gewoon lekker voor door de week. Persoonlijk heb ik liever verse geitenkaas dan feta, dus dat zie je op mijn foto en…. Onder de zoete aardappel en biet gaat een smakelijk mengsel van mascarpone en muhammara. Ondanks dat is het wel een ietwat droog gerecht. Er gaat ook niets sappigs op. De bladerdeeg is daardoor wel lekker knapperig! Voor de garnering nog wat peterselie.

Overigens doe ik de rode biet er niet rauw op! Ik pof ze tevoren in de oven. Gewoon wassen en dan in z’n geheel rauw met schil en al op de bakplaat op 180 graden na 30 min er een keer inprikken (dunne naald en niet lek prikken anders loopt de biet leeg) of ze al gaar zijn. Zo niet dan nog 10 min langer enz. Daarna iets laten afkoelen en het vel eraf halen. De smaak is veel intenser en zoeter! Je weet niet wat je proeft. Ik maak gelijk een hele bakplaat vol en vries ze in! Dan is dit gerecht nog sneller klaar?

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
?https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192268/plaattaart-van-zoete-aardappel-rode-biet-en-feta ⏰15 min en 30 min in de oven
Kenmerk: Vegetarisch, doordeweeks
Menugang: hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: oven