Crème van Hollandse asperges met scholfilet

8 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Bereidingstijd
60-75 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Keuken
Benodigdheden

Zo’n recept dat je ieder jaar weer maakt in het aspergeseizoen als je wilt uitpakken, maar geen zin hebt in ingewikkeld gedoe. Tot mijn verbijstering niet meer terug te vinden op de Allerhande site, maar gelukkig wordt het erfgoed bewaard! Dat mag ook wel, want het is een recept van Lucas Rive, destijds chef-kok van het met 2 sterren bekroonde restaurant de Bokkedoorns in Overveen. Helaas is hij in 2019 overleden, maar de Bokkedoorns bestaat nog steeds. Het oorspronkelijke recept is met lamsoren, maar sinds mijn Appie standaard zeekraal in het assortiment heeft kies ik daarvoor. Asperges haal je uiteraard supervers bij de aspergeboer. Elegant gerecht dat het verdient bewaard te blijven.

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké: ?
Crème van Hollandse asperges met scholfilet
? Allerhande 1997 mei
?https://albertheijnerfgoed.courant.nu/issue/A/1997-05-01/edition/null/page/83?query=Crème%20van%20Hollandse%20asperges%20met%20scholfilet&f_periodicalcode%5B0%5D=A&sort=relevance
⏰60-75 min
Kenmerk: Chefkok, Vis, Lente
Menugang: Hoofdgerecht, Tussengerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en aspergeboer
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: oven, staafmixer