We kregen zaterdag een eter, maar ik had totaal geen zin om naar de winkel te gaan. Een menu maken uit de vriezer en de voorraad moest lukken, maar naar mijn idee moest er brood bij en dat had ik niet meer. Dan maar zelf maken. Focaccia leek me het lekkerst bij het gerecht, maar dat had ik nog nooit gemaakt. Op zoek in m’n klassieke Italiaanse kookboeken vond ik dit recept van Claudia Roden wat je gewoon maakt met bloem, gist, water en olijfolie. Voor de garnering nog wat zeezout en rozemarijn erover en dat is het…. naast uiteraard wat geduld en het nodige kneedwerk. Dat had ik allemaal wel in huis. Wat was het de moeite waard! Het brood was gewoon goddelijk. Meer kan ik er niet over zeggen. Het restant heb ik direct ingevroren, vandaag ontdooid en nog even opgepiept in de Airfryer (2 min op 200 graden) en het was nog net zo lekker als 2 dagen eerder.
Smaak:⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Focaccia
?De Italiaanse Keuken, Claudia Roden en naar ik begreep komt hetzelfde recept ook voor in haar boek De smaken van Italië en dat recept is ook online te vinden.
?https://www.desmaakvanitalie.nl/focaccia-recept/
⏰15-30 min, 90 min rijzen, 20 min in de oven
Kenmerk: Brood
Menugang: Bjjgerecht, Snack
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: Oven en evt. standmixer met deeghaken en steamer met functie rijzen