Asperges met algen-botersaus en limoen

25 mei 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer slecht
Boek
Sergio's smaakmakers, 70 recepten voor thuis, Sergio Herman
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk

Prees ik de receptuur uit dit boek onlangs nog de hemel in moet ik er wat dit recept betreft op terugkomen. Even… 8 asperges met wat mizuna als basis met 15 (!) eetlepels vinaigrette èn 150 gram botersaus… de verhoudingen lijken op papier al niet te kloppen en dat bleek ook in de praktijk.

Het recept voor de vinaigrette waar naar verwezen wordt heeft ook als basis maar 6 el vissaus. Kortom… ik heb het 1/2 basisrecept genomen en dat was al ruim voldoende. Dat was 1/5 van de hoeveelheid in dit recept…
Dan de botersasaus…. het recept laat je zo’n 550 ml maken, maar je hebt er maar 150 ml van nodig en ook dat vond ik nog erg veel. Daarnaast begreep ik de functie van de botersaus niet naast de vinaigrette… ik heb er maar een lekker visje voor gebakken. De botersaus moet je al helemaal maken inclusief het monteren en daarna daar 150 ml van nemen en daar het citroengras en limoenblad in laten meetrekken… hoe dan? Toen ik de saus opnieuw verwarmde schoot hij in de schift, werd het effect van het monteren te niet gedaan en zag het er dus niet meer uit. Had ik de ingrediënten koud moeten laten trekken en de saus koud eten? Hoe lang alles laten meetrekken? Het staat er allemaal niet bij….

De asperges in 4-en snijden was wel mogelijk bij de witte AA asperges, maar de groene heb ik maar in 2-en gesneden… kregen ze ook een beetje dezelfde grootte als de witte. Bovendien heb ik ze separaat gegrild vanwege dit verschil in dikte.
De smaak van de salade was uiteindelijk geweldig en de geschifte botersaus op m’n gebakken scholletjes erbij ook, maar dit ga ik niet nogmaals zo maken. Wat een stress en wat voelde ik me een kluns! Wat ik wel vaker ga doen is rauwe asperges grillen. Dat is echt onwijs lekker.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Asperges met algen-botersaus en limoen
?Sergio’s smaakmakers, Sergio Herman
?https://books.google.nl/books?id=yChjDwAAQBAJ&pg=PT51&lpg=PT51&dq=Asperges+met+algen-botersaus+en+limoen+sergio+herman&source=bl&ots=gjIjAMUXQw&sig=ACfU3U1K2hxfpbFnpwz4EzVzFh6M4VSaQQ&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiuqJnskfD1AhVm_7sIHQsJA8cQ6AF6BAgCEAM#v=onepage&q=Asperges%20met%20algen-botersaus%20en%20limoen%20sergio%20herman&f=false
⏰30-45 min
Kenmerk: fusion, Lente
Menugang: Voorgerecht, tussengerecht of bijgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, en toko en ? voor de mizuna
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Keukengereedschap: –