Voor mij een heel bijzonder kookboek. Ik kocht het net voor de Corona-uitbraak in de Ramsj. En als er iets mij door het afgelopen jaar heeft heen geholpen dan was het dit kookboek. Niet alleen zijn vrijwel alle recepten spot-on, maar ze zijn ook goed door iedereen te maken en geliefd. Op een gegeven moment hadden we zelfs een App-groepje met collega’s waarin we met elkaar deelden welk recept we nu weer geprobeerd hadden! Toen ik dat met Eefje wilde delen en haar op internet ging zoeken kwam ik erachter dat ze al in 2017 is overleden op 49 jarige leeftijd en dat deed wel iets.
Nu naar het gerecht… eigenlijk staat dit gerecht ook waar het boek voor staat: seizoensgebonden, geen of weinig vlees/vis, goed op smaak, puur en eerlijk!
Asperges met een saus die je maakt in de blender van rode puntpaprika die je eerst gestoofd hebt met knoflook, oregano en sherryazijn.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept Oké?: ?
Asperges met Spaanse paprikasaus
?Een krat vol recepten, Eefje Brugman
?https://www.dekrat.nl/recept/asperges-met-saus-van-rode-paprika
⏰30-45 min
Kenmerk: Lente, vegetarisch, door de week
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: oven/grill/brander