Houtduif met linzen uit ‘le Puy’ en salie in een jus met Banyuls

1 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Puur, Jonnie Boer
Bereidingstijd
30-45 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Benodigdheden

Geen wilde houtduiven, maar de laatste duivenborstjes die ik nog in de vriezer had. Van een vriendin had ik eerder 10 duiven cadeau gekregen. Voor mij toen een groot avontuur om ze schoon te maken en waar ik dus nog steeds plezier van heb, want… ook de fond van de karkassen voor de saus zat nog in de vriezer.
Had ik bij een vorig recept geen Banyuls kunnen vinden heb ik die inmiddels wel in huis. De Salvia Berggarten uit de tuin was de leverancier van de prachtige grote salie bladeren die je in tempurabeslag frituurt. De Puy linzen bij de groothandel meegenomen. Wat eigenlijk veel gedoe voor thuis als ik het zo allemaal opschrijf. De rest is allemaal simpel. Belangrijkste is dat het dik de moeite waard was! Het linzen/aardappel mengsel was goed op smaak door de sjalotjes, katenspek en kerrie. De zoetige saus, die wat vlekkerig uitloopt op het bord, is een topcombi met de duif en de salie er bovenop.
Ook dit gerecht viel het afgelopen weekend erg goed in de smaak.

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?/?
Houtduif met linzen uit ‘le Puy’ en salie in een jus met Banyuls
?Puur, Jonnie Boer
?https://ccnafd-almere.nl/CCAlmere/wp-content/uploads/2017/07/1e-seizoen-Cuisine-Culinaire-Almere-2005-2006.pdf
⏰30-45 min
Kenmerk: Chefkok, culinair, wild
Menugang: Tussengerecht, Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt, groothandel, poelier/jager en slijter.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk
Keukengereedschap: oven