Engelser kan het niet dacht ik, maar… De bron van dit gerecht ligt in hun koloniale verleden schrijft Bart van Olphen. Eigenlijk is het dus fusion avant la lettre. Aubergine, courgette en groene asperge met wat kerrie in de oven. Rijst koken met gember, Spaanse peper en knoflook. Schelvis pocheren in melk(!) met laurier. Dat vervolgens mengen, hard gekookt eitje en peterselie erover heen en klaar is Kees. Als ik eerlijk ben smaakt het precies zoals het eruit ziet. Gewoon lekker comfortfood dat net wat hoger op smaak is dan onze stamppot.
Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Kedgeree met groenten en schelvis
?Veggies & Fish, Bart van Olphen
⏰45-60 min
Kenmerk: Vis, Engels, doordeweeks, comfortfood
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en visboer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengereedschap: oven