Wat was dit een lekkere en prachtige plaattaart. Het is ook nog heel makkelijk te maken met een beperkt aantal ingrediënten. Bladerdeeg, mengsel van crème fraiche, ei, kerrie en geraspte Brabantse ? blauwaderkaas erop en dan de bospeen. Die laatste had ik even geblancheerd, maar dat hoeft volgens het recept niet.
Mijn oprechte complimenten voor de bedenker van dit gerecht. Ze suggereerde ook nog wat te doen met het loof van de bospeen, maar van zeer nabij weet ik hoeveel middelen erop gespoten worden enkel en alleen om dat loof groen te houden, dus dat durf ik echt niet…. of dat nu terecht is of niet. Ik heb er frivool wat prei- en radijsscheuten overheen gestrooid.
Toppertje dit en… nog vega ook!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Recept oké: ?
Plaattaart met bospeen en Hollandse blauwader
?Delicious, mei 2021
?https://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com/2021/05/03/plaattaart-met-bospeen-en-blauwe-kaas/
Kenmerk: Door de week, comfortfood, vegetarisch
Menugang: Hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Moeilijkheidsgraad: onwijs makkelijk
Keukengereedschap: oven