Coquilles pata negra ham

20 jun 2021
Smaak
Recept kwaliteit
Goed
Bereidingstijd
45-60 min
Recept met
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Benodigdheden

Prachtig kookboek van Margo Reuten, meesterkok en eigenaar restaurant Da Vinci. Veel recepten zijn prima thuis te maken en soms op het eenvoudige af. Dat is natuurlijk ook een kwaliteit op zich. Deze is gewoon leuk om te maken.

Ik kon helemaal m’n creativiteit kwijt in de kruidenfilo. Gewoon plakjes filodeeg met daartussen diverse fijne kruiden en natuurlijk ei en boter als respectievelijk plak-en bakmiddel. Het creatieve zit in het mooi neerleggen van de verschillende vormen en zorgen dat ze allen ongeveer even dik zijn (dun dus!) Het is vooral opletten als ze de oven in gaan want ze zijn zo klaar!

Bieslookolie maken van… bieslook en olie ? en daarnaast een basisdressing maken. Dressing door reepjes witlof scheppen. Dan kan het stressen beginnen!

Coquilles bakken, op de witlof leggen, garneren met de pata negra. Bieslookolie ernaast dresseren, wat grove mosterd erbij en de kruidenfilo erop. Hier zit nog wel een handigheidje… de ham moet heel dun zijn en de coquilles heet om de ham wat te laten smelten… als één van beide niet het geval is werkt even met de gasbrander erover ook, maar op afstand en laag vuur want anders gaan ze bakken.
En… nu hopen dat je de coquilles nog warm op tafel krijgt. ?

Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recept oké?: ?
Coquilles pata negra ham
?Proeven van bekwaamheid, Margo Reuten Restaurant Da Vinci
⏰45-60 min
Kenmerk: Chefkok, culinair
Menugang: voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt en speciaalzaak.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Keukengereedschap: oven en evt. brander