Tagliatelle met saffraan, ricotta en krokante sjalotten met chipotlechilipeper

1 apr 2022
Smaak
Recept kwaliteit
Zeer goed
Boek
Flavour, Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage
Bereidingstijd
15-30 min
Speciale wensen
Menugang
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Benodigdheden

Je leest het goed!!! Een Ottolenghi recept dat binnen een half uur klaar is! Ga dit maken! Je komt niet aan de 200 gram groente per persoon, maar dat is ook het enige commentaar dat ik erop heb. Je eet dit gerecht waarschijnlijk ook niet op zichzelf. Zijn gerechten zijn vaak een onderdeel van een groter geheel. Maar op zo’n koude vrijdagavond vind ik dit toch wel verrukkelijk comfortfood. En… door de pittigheid proef ik het uitstekend ondanks Corona effecten.

Dit moet je wel maken met verse tagliatelle, maar die is overal te koop. Ook echte saffraan is onontbeerlijk. De ietwat saaie tagliatelle biedt een mooi podium aan de saffraan.

Erop gaan krokante sjalotjes die bij mij dat niet echt waren. Waarschijnlijk te kort gebakken. Bij het bakken gaat er ahornsiroop, korianderzaad, komijnzaad, chipotle peper bij.
Groene pepers inleggen in rijstazijn met wat suiker. Pasta koken. Saffraan weken.

Pasta, saffraan, peterselie toevoegen aan in ruim olie gebakken knoflook samen met wat kookwater van de pasta. Flink wat Parmezaan er doorheen mengen. Sjalotjes, ricotta en chilipepers erover en smullen maar!

Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️⭐️
? Flavour, Ottolenghi
? https://www.eetclubrecepten.nl/hoofdgerecht/pittige-tagliatelle-met-saffraan-en-krokante-sjalotes/
⏰ 15-30 min
Kenmerk: vegetarisch, doordeweeks
Menugang: hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Keukengereedschap: evt. mandoline