Knoedel klinkt niet lekker vind je wel? Ik krijg er een associatie bij van een meelbal, maar dat is dit absoluut niet! Ik zou het een vegetarische gehaktbal noemen wat een contradictio in terminis is, dus ook stom. Goed… knoedel dus! En … ze smaakten zeker niet naar meelballen!
De balletjes zijn prima en de saus ook, maar op één of andere manier miste ik een bechamelsaus of flink wat mozzarella of andere kaas. Komt ook omdat de suggestie werd gewekt dat het een soort melanzana zou zijn en dat is het dus niet. Daarvoor heeft het veel te weinig kaas. Niet erg, want het scheelt ook weer 30 min sportschool, maar ik stond al op het verkeerde been ?
Je maakt de balletjes van aubergineblokjes die je eerst roostert in de oven. Je mengt ze daarna met broodkruim (die Ottolenghi je zelf laat maken), ricotta, parmezaan, peterselie, basilicum, bloem en knoflook. Dan vorm je er balletjes van. De balletjes bakken in de koekenpan.
Tomatensaus maken van knoflook, tomaten uit blik, tomatenpuree, suiker, chilivlokken, paprikapoeder, en oregano. Tomatensaus in ovenschaal gieten, balletjes erin en in de oven.
Garneren met olijven, basilicum en parmezaan. Ik verving de basilicum erover door rucola.
Lekker bij pasta!
Recensie van: Hettie!
Smaak: ⭐️⭐️⭐️1/2
? Flavour, Ottolenghi
? https://iriskalkman.nl/ottolenghis-aubergineknoedels-alla-parmigiana/?amp
⏰ 75-90 min
Kenmerk: vegetarisch, doordeweeks, comfortfood
Menugang: hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Verkrijgbaarheid ingrediënten: supermarkt
Keukengereedschap: oven